Monday, May 4, 2009

house hunting (part 2)

~hanya hiasan semata-mata~


meh aku cite ek..
it begins with...
(bling bling)

**aku bgn tdo agak lwt sbnrnye, kol 9 lbh ..pdhal da taw arini nk gi seremban tgk umah..dgn t'gesa2nye aku kejutkan farris yg tdo tdak jauh dr tilam aku~kt sblah aku jek!~lbh krg kol 11 lbh gak la ktowg gerak ke mid, utk nek komuter..huhu**

**smpai kt seremban, destinasi pertama yg ade dlm pale otak~hospital tuanku jaafar!~yla, kt cni la ktowg akn spend mase slame setahun ber'practical'..hihihihi,,neves seyh!ktowg pn tawaf la 1 hospital tu..tgk2 lab dowg..yg xthnnye, ade sowg lab staff ni tk ktowg semacam je coz ktowg ngendap2 tgk dlm lab pathology..dlm ati nk gak aku gtaw dowg yg ktowg ni bakal menyumbang kepakaran ktowg kt cni (pakar la sssssgt!)..tp xpe, ktowg wat cool je..**




**abes tawaf, detinasi kedua~umah madam glory~hahaha, comfem kowg gelak kn dgr name dia..glory, bunga morning glory, glory2 united..hahahaha..**

**ok fine, xlawak!**

**dah call mdm.glory, perghh, bek gle ati dia..sanggup amek ktowg kt hospital neh. besenye mne ade tuan umah yg dgt jmput..hehehe..jimat tambang taxi..kowg taw x, aku smkn pcaye yg owg india ni mmg ckp berbelit2 MySpace..same thing happen to us..nk dijadikan cite, aunty ni suh tggu kt tmpat len, ktowg tggu kt tmpt len. yela, dia ckp berbelit2, aku pn xphm. berejam2 tggu dia. time tu aku agak ke'hot'an r..MySpace. byk gak sumpah seranah yg aku kuarkn..hihihi**

**pastu, destinasi ketiga (ingt yg t'akhir)~umah kt tmn Ho~same gak r, india tuan umah dia..kalo yg ni lg la. tuan umah dia ni uzur, ckp pn slow. dah la xfasih BM. aku plak xfasih BI..huhuu..seb bek la ade translator jemputan a.k.a anak dia..**

**then, our last destination~umah aunty rahmah~aunty ni actly kwn mak azwan zai. so, otomatikaly, ktowg xknl la. seb bek dia ngn suami dia peramah. sesuai ngn name dia, rahmah..hahaha..siap bg mnum ptg lg..save duit taxi lg coz dia la yg angkut2 ktowg ke tmn Ho..heeee**

~kesimpulannya~

Umah Madam Glory (actly sewa blk je taw)
- bilik tgkt ats..muat r 4 owg
- bersih
- tndas mewah woooo!! huhu~~
- sewa rm900 (last point ni mnyebabkn ktowg cancel trus umah neh, mahal nk mampos!!)

Umah kat Tmn. Ho
- bilik ade 4 (3 atas 1 bwh)
- dapur bapak pnye luas, bleh guling2 kt situ..huhuhu~
- agak berhabuk coz since Jan xde owg duduk..spooky!!! hihihihi..
- sewa rm500..ok, bley thn..
- kowg nk taw, umah ni dibina since 1969, so, phm2 la perabot n keadaan umah tu cne..heeee~


1 puji aku smart:

RoSe (^.^) said...

haha...dilema berpraktikal...if org dulu cr rmh yg dkt tmpt prac...blh dihubungi dgn kaki..so bila lunch bl senang2 balik rmh tdo..hehe..

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates