Wednesday, May 20, 2009

friendship..from my point of view (Part 3)

~its really good if i can be like them~


salam to all..


pnh xkowg merase m'jd golongan minoriti? means, dlm geng2 kowg or dlm sesuatu komuniti tu, kowg rse diri kowg ni golongan minoriti? kalo kowg xphm gak, meh aku cite ape yg aku rse n ape yg aku fikir.. huhuhu..

golongn minoriti ni bg aku, cni la.. dlm aku b'kwn neh, aku dpt rsekn bahawa diri aku ni adalah golongn minoriti.. sbbnye, ctnye la, kalo aku gado ngn kwn aku, mmg time gado tu aku mati2 geram n mrh ngn kwn aku ni.. tp ble fikir2 blk, bek aku sabo n xgado ngn die.. nk taw nape?? sbbne, kalo aku terus gado ngn dia, means aku da xde kwn da pasni. idop aku pasni mybe lonely sket (seyes ape aku rse neh).. aku akan fikir mcm2 r cre nk bek blk ngn mamat tu..


TAPI!!



sebaliknye b'laku kt kwn aku neh.. die bleh wat dek je.. cm, kalo gado tu, gado la.. mknenye, xnmpk pn ikhtiar dia utk nk baik blk ngn aku.. sbbnye??? dia ade rmai lg kwn sekeliling, rmai lg kwn yg bleh geng ngn dia.. huhuhu.. so, nk xnk, aku gak r yg kne tebal muke baik blk, say 'i'm sorry'.. mmg r owg kte elok kte beralah, tp kalo da hmpir tiap kali gado kte yg kne stat baik dlu, xke nmpk cm dia xhargai kte sbg seorg kwn??


ini sume b'laku time aku kt asrama SIC (aku 5 thn tggl kt asrama taw, jgn men2, hihihi).. seb bek gak coz pas dr gado tu, ktowg da xgado lg.. tp, yla kn.. aku ingt bnda ni da xkn b'laku lg, tgk2 situasi yg sama happen to me, here at UiTM.. jgn la ade sesape yg rse menyampah or terase ngn tulisan aku ni coz aku juz tulis ape yg aku pendam selame neh.. wlaupn bnda tu kdg2 xmsk akal or mmg slh aku.. huhuhu~~


bg aku, i treat my friends as my girlfriend and my siblings.. coz i'm single rite now, so, i juz have them.. dat means, every single incident dat happen to me, or every secrets dat i have, i will tell them.. sumtimes, i do hope they treat me like i treated them, means i like when they come to me, and open up about their problems.. it shows dat i'm still be sumone dat they can rely on or sumone dat they can share their thoughts or problems..


huhuhu~~

2 puji aku smart:

RoSe (^.^) said...

haha..interesting nye story..

judien jgn la rasa diri berada dlm kumpulan minority...act hbt, then you'll be hbt..cuma buktikan la juga...baru action speaks louder than words...

erm, sdh juga dgr judien je kena minta maaf..tp if btul judien btul and kwn judien salah, tegur je dia..if kehilangan kwn yg x dpt terima kteguran and ngaku kesalahan sndr, baik xyah ada kwn mcm tue..opinion akak la..hehe

Judiene said...

hu3..
k.rose jgn slh phm..
jgn ingt kwn2 owg cm2..
actly ni ape yg owg rse n pendam..
kdg2 ade yg salah owg, tp da geram kn..
nk tumbuk muke owg tu, kang msk lokap plak..he3..
so, owg luah la kt dlm ni..
hi3..

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates