Thursday, May 7, 2009

friendship..from my point of view (part 1)

assalamualaikum..

post kali ni, emm, i wanna talk about sumthg sbjktif..sumthg yg we all need in our life..one cannot live without it..beside family, we also need other people that we call friends..

like i said, it is sumthg subjktif coz no one can give da exact meaning of friendship..sumtime ppl said dat friends is like sumone who can share any kind of problems..other ppl said dat friends is sumone u need whenever u feel lonely..hmm, watever thots u hear bout friendship, let take a look at wat Judiene (me) has to say bout friendship..heee~~


adakah ini aku??ngeee~~

according to wikipedia, friendship is the term connotes a relationship which involves mutual knowledge, esteem, and affection and respect along with a degree of rendering service to friends in times of need or crisis. Friends will welcome each other's company and exhibit loyalty towards each other, often to the point of altruism.

huhuhu..never mind dat..well, aku bkn la owg yg expert bab2 falsafah ni..aku pn bkn perfect or baik sgt smpai nk judge and pilih2 kwn..its juz my interpretation, according to my friends arround me..


bg aku la, kalo bleh aku nk sgt ada kwn yg memahami, baik n very 'sekepale' MySpace, which i already have now..alhamdulillah..huhuhu..
aku ni bkn jns yg pndai wat kwn..
ble aku da jmpe kwn yg btol2 ngam ngn aku, aku akan stick ngn dowg la..
kalo nk ikutkn frasa b'cinta biar satu, b'kwn biar beribu, ade btolnye tp its hard to find da real friends..


sorry la ek kalo ayat aku jiwang bagai nk muntah~



kadang2 dlm b'kwn neh, xsentiasa best je..
ade gak kdg2 b'lakunye insiden2 yg meng'elevated'kn tahap kesabaran kte..
lumrah la tu kn..
kalo nk best2, xde gado2, cri robot la!!



gado ni bkn gado tumbuk2 or sepak terajang neh MySpaceMySpace, gado dlm kamus aku ialah gado ble ade certain2 bnda yg kte xske psl kwn kte, cth : tabiat buruk dia ke, cre dia ckp ke, sumthg like dat la..
tp kalo nk kutuk or cri keburukan kte xleh gak (seyes, aku slalu m'alaminye..gheee~~)..
tp aku pn ade gak m'kritik org..hihihi..
tp tu la, dlm b'kwn neh, kte perlu blaja menerima kwn seadanya, jgn ikot sdp mulut je nk kritik..chehhh!


tp yg aku geram kdg2 insiden2 tu, t'jd bkn salah kte tp oleh sbb ke'selfish'an kwn kte tuh!!! byk kali gak la, tp nk wat cne kn, kalo gado pnjg2 alamatnye lonely la idop aku..kalo ditego, mcm2 alasan dia bg..sume ni ade kaitan ngn ego kte as a human..nk kte aku xpnh jd cni tipu la kn, tp yla..hehehe..

**tamat suda part 1..nntkan smbngn dia..heeee~~**

2 puji aku smart:

safri@chaie said...

true friends need to be appreciated..
but,
only the one who lead us to good will be a true friend..
think!

Judiene said...

yup..
ur rite chaie..
but its hard to find a loyal n gud frens nowadays..
but i'm glad coz i found 'em..
hahahaha~~

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates