Monday, January 4, 2010

:: 2 in 1 ::


Salam to all my readers


wah, agak tersentap gak aku bila baca paper pagi ni. Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur (MTKL) meluluskan penggunaan nama Allah dlm penerbitan Herald-The Catholic Weekly. drp apa yg aku baca, Kementerian Dalam Negeri (KDN) dlm proses membuat rayuan psl kes ni dan PM Najib pn plan nak menghadap Yang Di Pertuan Agong.i don't have much knowledge about politics and things related to it but i think, this matter is something that shouldn't happen in Islamic country.

what on earth are MTKL thinking. aren't they afraid that such decision can lead to unsatisfied feeling among islamic people? they should take some considerations before they came up with the decision. or maybe there's something else going on in there, you know, everything can happen in politics. ok, enough said. nnt tak pasal2 blog aku kena saman. but whatever it is, i hope the objection made by KDN and Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) will be a success, or just waiting for the worst to come. to those who wanna join the petition can simply do so by clicking here.

~ "Ya Allah, sinarilah cahaya kejayaan ke atas negara kami. aminn." ~

kowg pernah dgr psl pendidikan seks? sure pernah kan. ada tak sape2 yg pernah menuntut ilmu ni, coz aku da cari da tuisyen psl subject ni tp tak jumpa. kot2 la dah ada yg wat kan, bleh aku daftar. HAHAHAHAHA. aku konfius gak, apa yg dowg nak ajar dlm subjek ni. semua dah sedia maklum kot cara2 nak _____ (isi la ske ati kowg). tp ada gak r aku dgr2, dowg nak ajar pendidikan seks ni dari perspektif agama Islam. wahh, ayat perspektif. first time aku guna ayat neh. hahaha.

sbnrnye dah lama dah aku rasa kementerian dok ckp psl pendidikan seks ni, tp tak gak ajar-ajar. skrg baru nak ajar kat PLKN. sure nnt dak2 PLKN terkinja-kinja tak sabar. hahaha. td aku baca, ada plak yg nak suh tukar nama subjek neh. tukar kpd ape, pendidikan batin?? tp bagus la dowg wat subjek neh, at least golongan muda-mudi bleh la taw cara2 ehem2 dgn lbh berhemah. cuba kowg bayangkan, kalo subjek ni wat kat sekolah, comfem takde yg ponteng. sume exam dpt A+++. hahaha. amek SPM subjek ni boleh?? ;P

ok ok, suda suda la mengarut ek. saja nak buka minda kowg je. ececece. oh btw, i wanna wish congratulations to Serena Redzuan and Gavin Edward a.k.a. Salahudin Ghafar on their marriage. hope they will be together until the end of time and live happily ever after (yesss! berjaya gak aku guna ayat neh!ahaha). aku pn nak kawin omputeh gak ah. tak nak dah kawin negro. erkk??




38 puji aku smart:

sHaH said...

aku dah register..
ngarut jek cina tu..
hakim islam takde dah ker?

yaziith su anaz said...

dah de calon minah saleh ke deden?



:)))

fitriah said...

patut buat jugak subjek tu kat tahap universiti pun. hehe

f.a.r.a.h said...

huhu. teruk la cmtuh. pesal lak suka2 ati je nak letak nama Allah kat mane2? haih.

a.t.O.k.c.o.0.L said...

xde komen pasal tuh.mybe diorg de reason yg kuat sbg seorg yg dilantik untuk membuat keputusan tersebut.komen lebih2 kang, ilmu aku pon nyawa2 ikan je nih ha.haha.just doa yg terbaik je untuk agama sendiri.

iyllienaz said...

dulu2, aku teringin gila nk masuk plkn..tapi xkesampaian..

riBEna said...

ade ati tu nk kawen ngn omputih ekk
hahaha
kalo bena pon
rase kompem dapt A+++++ gak subjek tu
ahahahaha!

Judiene said...

Shah ~ thanx sbb register. sama2 kita berdoa. =)

Judiene said...

Yaziith ~ tgh mencari. nak tolong ke?? hehehehe.

Judiene said...

Fitriah ~ yeahhh, sokong 200%!! haha!

Judiene said...

Farah ~ itu la psl. aku pn tak taw sgt bab2 politik neh. just tgk jela berita pasni. hehe.

Judiene said...

Atok ~ yup, i know. there's must be a reason why such thing happen and i hope that everything will be ok after this. gler kalo negara kucar-kacir sbb agama, mmg dasyat!!

Judiene said...

Iyllienaz ~ maybe ko da cukup ganas kot. teringt insiden ko kt cinema tuh. hehehe.

Judiene said...

Ribena ~ omputeh la hot! tp siapa kata gadis melayu tak menawan? haha.

bukan cik bena aje, sume org dpt A+++++ nnt. hahaha.

|arieza| said...

well pasal kes mahkamah tu,, seyesly xleh nk komen ape dah.. huhu

pasal pmbljrn seks kt skolah. im really into it. but bear in mind, for sure ada byk cons yg akn dtg.. huhuh for sure, budak2 akn jd lbh open & 'knowing'.. so kdg2 instead of 'knowing to avoid', sometimes the 'knowing leads to something unethical'. huhuhu

lumut said...

same je ade pendidikan seks ke x..rmai gak layn blue..haha...

famous??
ape jadah nak famous..x best.
wa dtg sini nak joget2 boleh?haha

Frodo Baggins said...

Tuk kes nama Allah tue ~ Kalau rasa nak bantah .. jom sama2 sign patisyen tuk bangkank keputusan bowdow tuh ...


Tuk kes pendidikan seks ~ seyes, masa study dulu, member wa ada blaja ko! ((tempat dirahsiakan)) kekekeke ... kata beliau, mmg kene ajar kaw2 nyew .. siap tunjuk detail .. (katanya seks selamat) pewwwww ... berdarah idung wa dgar!! paham2 ler .. wakakkaka


dah tu budak laki pompuan campur ((Wat2 open minded kekdah nya)) ... tapi dada bergetar hebat ko tak tau ... muahahhahaa

Judiene said...

Arieza ~ yeah, kinda agree with you. i fear it may lead to unethical community coz of the knowledge they get from the subject, which is i'm sure that all of us are looking forward to it.

=)

Judiene said...

Lumut ~ layan blue tu pendidikan seks secara tak langsung. hahaha.

femes r, mne2 aku pgi, ada je blo esoksemalam tuh
hahahaha ;P

Judiene said...

Frodo Baggins ~ first thing, aku tertarik ngn nama ko, coz aku peminat LOTR. haha.

wahh, aku paham. sure comfem dada getar dowh. dok sorg2 pn getar, kalo da ramai2, campur lak tuh, mau xgetar. silap2 cikgu lak yg lebeh. haha.

~0~ said...

yang keputusan mahkamah tue mmg sengal...hakim cina..dia cina kristian ke budha???
judgement atas dasar ape??paham ke ape tue Islam??
Moga umat Islam di Malaysia...

Psl pendidikan seks di PLKN...aku xtau ape motif..mmg sengal...kalo tengok kan...perlakuan sumbang antara pelatih sama pelatih@ pelatih ngan pengajar da banyak...
aku rasa pendidikan seks ni better utk org yg nak kawen je...kalo utk bebudak amik dr positif xpe...kang amik dr negetif??sape nak tanggung...
umor 18-20 ni tengah sedap dok nak mencoba segalanya

sori bro coment aku panjang dan penuh nafsu...

salam

Zuewairy said...

pendidikan seks ni kalo berterusan kan best??? sampai ke peringkat uni;)

seroja jingga said...

i love this song man! seriusly!

oranglidi said...

penddikan sx tu patut diajar ketika buaian lagi.. besar2 nak rogol oraang je keja.

StrewberiManis =) said...

kawen dgn omputeh?
ehem2, dah ade calon ke? =)

JMR said...

wah..subjek pendidikan seks..agk2 kalo btol ada subjek nih dlm spm, agk2 kena wat praktikal gk ker/:-p

Judiene said...

~0~ ~ haha. yup2, btol3. umur 18-20 an ni org kata darah muda, sume kalo bleh nak try.

komen ko mmg panjang dan bernafsu. haha.

Judiene said...

Zuewairy ~ yeah. jom anta usul ni ke menteri pelajaran.

Judiene said...

Seroja Jingga ~ one of my peberet song dlm album Adam Lambert. layannn beb!

Judiene said...

Oranglidi ~ hah? patut di ajar ke, tak patut di ajar neh?? huhuhu ;P

Judiene said...

StrewberiManis ~ hahaha, promosi sedang giat di jalankan. haha.

Judiene said...

JMR ~ aku rasa kalo ada dlm SPM, aku blaja practical je pn takpe. gagagagaga! ;P

Cik aiNa said...

dunia oh dunia..mcm2 je skg nie..sabo je la

Eazy Izzuddin said...

dunia...
ramai org x agree pasal mende neh
huhu

cik EPAL said...

kalau dapat negro jugak macam mana?? hee :)

Judiene said...

Cik Aina ~ dunia akhir zaman katenye..

Judiene said...

Eazy ~ yup, taw takpe. siap nak wat bantahan ramai2 lg.

Judiene said...

Cik Epal ~ ermm, jodoh dan mati di tangan Tuhan. so, terima jela (konon2 ayat artis). hahaha.

negro pn negro la cik epal oii..
;P

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates