Wednesday, January 6, 2010

:: getting my hair cut is like a gambling ::

Salam to all my readers

actually dah lama dah aku berhajat nak wat mende neh. lgpn rimas gak bila dah panjang. umi aku pn asyik suh potong aje. ok, skrg da potong. sayang jugak nak potong neh, coz angan-angan nak simpan ala-ala Hanazawa Rui dlm Hana Yori Dango tu (ok, gelak ramai-ramai). tp tak dye la. kang mak aku ligan dgn paip besi plak. yg dye sket aritu pn kena tegur. huhu. tp rambut aku skrg takde la panjang sgt pn. tgk r pic kt bwh neh.


aku xtaw la pasal kowg, tp, getting my hair cut is like a gambling. ko pergi salun or mana-mana kedai gunting rambut, then you just let the barber do the rest of the thing. kalo rambut kowg turns out to be a really nice hair-do takpe, but how if you're not satisfy with your new look? nak gunting balik mmg tak boleh dah. takkan ko nak pakai wig kot. so, tu la definition bagi tajuk entry kali neh. i always feel nervous whenever i get my hair cut. wanna know why?

here's the story..

dulu, masa darjah 4 kot kalo tak silap, aku pegi gunting rambut. time tu budak hingusan la, tak kenal lg ape tu wax, gel dan mouse sume tuh. so, kedai gunting rambut yg rm3 da memadai. dan i already wearing spec at that age. so young kan. baka scientist konon-kononnye. haha. perasan lg. ok, so masa nak gunting tu, aku kena bukak spec. pakcik tu pn main gunting je, kejap2 suh aku tunduk, kejap2 suh aku melangut (erkkk!).

aku time tu budak kot, so tak berani nak gtaw style yg aku nak ala-ala mohawk, which is infamous at that time. hahaha. bila da siap, aku pakai spec, mak oii, botak terus. bukan botak takde rambut tp mmg adik beradik botal la gak. blk umah, aku majuk. tak pegi sekolah sehari, sbb malu ngn kwn2. buruk kot aku time tuh. lps pada tu, bila aku gunting rambut je, aku pegang spec kat tangan. haha.

tp tu dulu, skrg dah taw term-term utk style rambut. layer la, medium cut la, spiky la. so dah tak pegang spec kat tangan. hehe. satu pencapaian tuh. actually da lama aku tak gunting rambut kt Winnie Saloon tu, seb bek akak cina tu still kenal muka aku. hehe. mungkin sbb kekacakan aku kot. ok, perasan lg.

well, presenting, my new hair-do..

tadaaa..









p/s ~ ye, rambutku adalah salah satu aset aku yg berharga, selain.....ermm, never mind!




38 puji aku smart:

Zuewairy said...

nampak smart sket;)

yaziith su anaz said...

tererlah ko spot gambar kat tempat yang sama.
:DDD



ayah aku penah tergunting telinga adik lelaki aku time die kecik kecik dulu.
lepas tu langsung xbagi ayah aku pegang rambut die.

~0~ said...

gaya apapun...yang penting bahgia bro..

StrewberiManis =) said...

kacak gila lahh =)

btw, nampak smart sket new look ni =)

Razman said...

bab takot jd burok tu mmg btol..hga aku lg konpiden ptong sndri dpn crmin..repair2 je...

si pOlan said...

ouh~
ak darjah 1 da pakai spec
konpem scientist ah en??
hahahah nerd sungguh (:
btw
ya niceee spiky!

Eazy Izzuddin said...

uish
lawa dah tu potong rambut....
hehe
ku pun rambut cam nak x nak je ptg...

mesti potong, klu x jadi afro geetu..
ehehe
xD

AdiE said...

not bad...

~daniel adie~

Frodo Baggins said...

selain .... mende tuh?
ayat tak abes dowh
kekekeke
wa x ske anti2 klimaks nih


>>________<<


ok arr rambut baru ni ..
jgn lupa guna gel rambut
kekal terpacak ... katanya
muahahahhaaaa ... mmm nevermind

iyllienaz said...

uish..dah transform terus..haha..kena paksa potong rambut ke??sian2..xpe2 yg ni pon nmpk hensem ape..hehe

a.t.O.k.c.o.0.L said...

heh.
aku dulu suke botak.
tapi de sorang awek tuh tertegor dahi aku luas,
aku terus pangkah rambut botak.

Just_najmiE said...

cuteness alert!!.. (^^,)

sHaH said...

chumil kawan aku neh!!!

[z@ck] said...

nak kapel boleh?
hahaha

B E L L A said...

selain.... ape? pasai pa tergantung haha.

Betul222, rambut selagi tak lepas bontot kot, rase mcm xmo gunting. gile sayanggggg.
sedangkan dh rimas gile hahaha. menyemak je.

oranglidi said...

seksi semacam je wa tengok lu ni. ada apa-apa ke?

Judiene said...

Zuewairy ~ jgn ckp cm2 weyh.. blushing lak aku.. hahhaa. takde maknenye!

Judiene said...

Yaziith ~ ha'ah. haha. kebetulan spot tmpt yg sama.

bahaya tol ayah ko. huhu. seb bek adik ko masih bertelinga lg. =)

Judiene said...

~0~ ~ yeahhh, itu yg kita mahukan. hehe.

Judiene said...

StrewberiManis ~ kashakk?? erkk??

thanx ;P

Judiene said...

Razman ~ terror ko mat potong rambut sndiri. turunkan sket ilmu ko tuh.

Judiene said...

Si Polan ~ haha. awal gler dowh ko start pakai spek. gang2 saintis, jgn memain. haha. thanx!

Judiene said...

Eazy ~ haha. thanx bro. wah, kalo da jd afro tuh, bek potong r. hehe.

Judiene said...

Adie ~ really?? hehe. thanx.

Judiene said...

Frodo Baggins ~ selain ape?? haha. selain tuuuuut. aku gne wax r bro.

Judiene said...

Iyllienaz ~ hehe. ingt pompuan je ke leh transform, laki pn boleh. haha. =)

Judiene said...

Atok ~ i think you should listen to the girl la. hahaha.

Judiene said...

Najmie ~ erkk?? ne no ne no ne no (bunyi siren ambulans) hehe.

Judiene said...

Shah ~ erkk?? haha. thanx dude!

Judiene said...

Z@ck ~ seyes?? aku on je. hahaha. ;P

Judiene said...

Bella ~ p/s tu utk bacaan lelaki shj. hahaha. wahh, rambut lps bontot, dahsyattt!!

Judiene said...

Oranglidi ~ seksi?? alamak bro, cepat gler hasil suntikan botox aku. hahaha.

avid gunner said...

nice..ada macam rockers skit..keh3..

|arieza| said...

hey there! the new hairdo is better! lol hehhee

Judiene said...

AG ~ haha rockers la sgt. ye yeahhhhh!!

Judiene said...

Arieza ~ hey, thanx girl! =)

oranglidi said...

keh keh keh,, botox ke?

patut la..

Judiene said...

Oranglidi ~ haha. shhhhhhh!!

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates