Wednesday, February 3, 2010

:: jom basuh baju! ::

Salam to all my readers

hidup sbg seorang perantau amatlah memeritkan. kita terpaksa belajar cara hidup ala kadar, bersederhana dlm semua benda. makan minum pn sekadar melapik perut je. kadang-kadang rasa teringin balik ke pangkuan keluarga. aduhh, poyo sungguh ayat aku neh

actually aku tgh penat neh, pas basuh baju. yes, aku mmg ke'capek'an neh. kalo basuh mesin takpela jugak. ni basuh tangan. bersila mencangkung berus baju. nak bangun je, adehh, rasa nak patah pinggang aku. nak hantar dobi gile mahal. nak menyental kain tuh, nak nak kalo baju yg berkolar, daki kat belakang baju tuh. wahh, memerlukan kudrat jantan aku. haha.


hehe. kalo nak kire, aku sbnrnye lebih byk hantar dobi drp basuh sndiri. tak larat weii. teringat plak zaman-zaman muda masa kat asrama dulu. time ni mmg dak2 junior takut, coz besenye yg senior akan menge'paw' sabun atau perkakas2 lain utk membasuh. gasak la korg. kalo hujung2 minggu, mmg full la blk air. dari hujung sana sampai hujung sini, soh seh soh seh bunyi dowg berus kain. nak mandi pun kadang2 kena take turn. ada plak yg sampai sanggup tggu tgh mlm tuk basuh baju. time tu sume tgh lena tido, takde org kat blk air. tapi risiko kena 'kacau' hantu mmg tggi. hahaha. bese la, asrama.

~ tgk, kecik2 lagi da pandai basuh baju ~

tp skrg ternyata hantar dobi menjadi pilihan aku. arini hantar, esk da siap. bau pun wangi. just kena siapkan duit jela. huhu. dasar pemalas btoi aku ni. kalo lelaki malas, rasanye bleh dimaafkan lagi. cuba bayangkan kalo pompuan yg malas cenggini, comfem blacklist drp jd menantu. haha. moral of the story, rajin2 la kamu membasuh baju. heeeee~~




25 puji aku smart:

iyllienaz said...

kitorang dulu, juniors xley basuh baju on weekend..haha

Melz said...

sekarang nie pakai dobi je bro :S

neway aku pernah tengok citer apa ntah..

dorang basuh baju ramai2 pastu kena bantai .adui teringat lak gambar atas sekali tuh :D

[z@ck] said...

sure huduh gila ko mencangkung sorg2 bsuh baju..hahaahaaa

a.t.O.k.c.o.0.L said...

ahaha.sokong z@ck!!!
sure huduh.haha

yaziith su anaz said...

terbaeklah sape basoh baju pakai tangan.


*two thumbs up!

Frodo Baggins said...

wahahaha

camner ko basuh baju mncgkung
harus gigih ... ada serupa akak
baju ping tu x? semangatttt


>>___<<

fitriah said...

saya basuh baju sendiri!

tak suka!

lionteen said...

lionteen ng kering skang ni..
so baju kene bsh sndiri..
mls ke rajin ke kene basuh sndiri gak..
boring!!!

Judiene said...

Iyllienaz ~ lagi kejam tuh. hahahaha.

Judiene said...

Melz ~ aku pn dobi gak, jarang2 je basuh sendiri. huhu. citer ape ko tgk tu??

Judiene said...

Z@ck ~ kalo dah terkangkang cangkuk basuh baju cmtu, org hensem cam aku pn jd hodoh. ahahahahahaa!!

Judiene said...

Atok ~ ko sokong la kalo benda2 yg mengaibkan aku kan?? huh! ahahahaha!

Judiene said...

Yaziith ~ hahaha. kembang hidung aku. mekasehh!

Judiene said...

Frodo Baggins ~ lebih kurang la. sape yg nampak lawa kalo mencangkuk. hahaha. ada makna ayat neh!

Judiene said...

Fitriah ~ same here darling..

Judiene said...

Lionteen ~ plan Lionteen sama je ngn owg. time kering, mencangkuk dlm bilik air la jawabnye.

|arieza| said...

sumbat dlm dobi :p

i'msosupernotcool said...

umh gua ade mesin..
auto ag..
nk tumpang?

Judiene said...

Arieza ~ u kasi duit i sumbat! hahaha!!

Judiene said...

I'msosupernotcool ~ ko dtg umah aku eh mlm ni, nnt aku kasi satu kantung baju yg belom basuh. heeeeeeee~~

Ejay said...

kalo baju mahal... tak elok dobi
baju cepat jahanam!

Judiene said...

Ejay ~ ya, taw takpa.

avid gunner said...

aiseh. kenangan asrama lagi. teringat spender kena gantung kat dobi sekolah..

Judiene said...

AG ~ spender gantung kt dobi? kalo spender gantung kat cermin2 bilik ade r. hahaha.

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates