Friday, November 20, 2009

:: it's a guy thing that sounds girly ::

Salam to all my readers

hurmm, nmpaknye hujan kt Kelantan ni semakin menjadi2 sejak 2 3 hari ni. hujan start dari pagi sampai malam, non-stop. nak keluar umah pn ssh. ni la manusia kan, bila panas, nk hujan. bila hujan plak, nak panas. bersyukur la judiene umah ko xbanjir. alhamdulillah. skrg ni, aku tgh tgk air hujan yg jatuh mengalir kat tingkap umah. berjurai2 jatuh ke bumi. hujan lebat kan. dan mcm tu gak la ati aku menangis. ok, da msk part sdey2. huhuhu~~

aku ni xpnh kapel. bru nk try la. innocent lg aku ni, still virgin. hahaha. opss, mode sdey, lupe lak. ok2. aku b'kwn ngn sorg ni. pd sesape yg kenal aku in person, ske ati korg la nk wat andaian ape pn, aku xksh. umur ktowg berbeza, tp xdela jarak jauh sgt. ktowg kwn start dari high skul lg. so after aku dh graduate dr high skul, stdy kt tmpt len, da jarang2 contact. awal2 thn ni je dia baru wat YM, so, aku dpt taw YM die drp fs. frenship ktowg on blk la. bru2 ni ktowg gaduh sbb satu bnda yg die mnta aku tlg tp aku xdpt tlg.

~ broken friendship ~

ok cni cter die. dia nk pnjam duit ngn aku. time tu aku xde duit. ntah nape dia bengang gler ngn aku sbb hal ni. cm desperate sgt nk gne duit, aku tnye nk watpe die xgtaw. so, last2, die ckp "ko ni aku nk mntak tlg pn ssh! ok r, dah r ko". aku tercengang dpt msj cm2 dari die. lbh krg sebulan lbh gak la ktowg xbertnya khabar sblm ktowg baik blk. tp dlm mse sebulan lbh tu la aku dpt tgk perangai sbnr die. lgsg xmsj aku pn. aku ni la yg terhegeh2 mntk maaf la, tnye itu ini. dah beratus2 kali aku mntak maaf kt die, satu pn xbls. jenuh aku tggu msj die xbalas2. last2 ati aku cm da give up nk baik blk ngn die. then one day..

"din, xpela, aku da xmarah ko da"

"yeke, aku tggu msj ko xbalas2 pn..bla bla bla"

"xpe, don worry psl aku..bla bla bla"

aku hepi gler mse die msj aku, walaupun aku terfikir gak, sngnye die on, off, on blk. xde reason pape pn knape lame die nk bls msj aku. malas la aku nk tnye sbb tkot gaduh lg. selang beberape hari, ktowg gaduh lg. kali pn sme gak, aku la yg kne mntak maaf dlu. ok, fine, ko kwn aku, xpe. pastu skrg ni, tetibe lak die snyap ngn aku. aduyai, ape kes lg la neh. aku da rse cm, kte baik2 ngn die, sng2 aje die pijak kepale aku. maybe aku da bkn kwn yg mcm die knl kt sekolah dlu. bnda2 cni wat aku skt ati. ok, aku admit, aku agak sng la wat ape yg dia suruh sbb ntah la, bnda2 yg die nk sng je aku wat.

kdg2 aku rse cam aku yg terlalu baik ngn someone ni, smpai die bleh pijak kepala aku then da peduli pasaan aku. time ko nk jd kwn aku, ko msj tnye khabar la ape la, time ko xnk, satu msj pn xbls. snyap je. kalo bz, ckp la bz ke, ape ke, nk stdy ke. ni snyap je. bikin gua panas r. aku xtaw cne dia layan org lain tp aku mmg skt ati skrg. msj pn xbls. YM pn xbls walaupun dia on, tgk2 sign out cm2 je. aku nk tgk smpai mne die bleh wat cni! arghhhh!



p/s ~ sorry kalo entri aku kali agak 'gurly' and pelik sket tp this is what i feel now. it's a guy thing, that sounds weird!


36 puji aku smart:

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"FIESTA ALQUDS TRAVEL FAIR"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!

chokio_nia said...

hurmmm..plek gle kwn ko tu..pompan eh??biase ah tu...

btw bgos gle ko..da cmtu ko lyn gak..kalo aku, buhbye ah..siyes..

avid gunner said...

come on la bro. lu naive sgt la. lu dah mintak maaf dah cukup murni la tu. kawan apa gitu?

EIPUL said...

tak baik nye kawan kamu tu. Bila dia nak baru dia layan. biasa lah. Kalo dah jauh cket senang gila nak berubah. Huhu

FaMouS said...

eh jap, mula2 awk cite awk x penah couple . pastu awk ckp pasal kwn awk tu... dia boy ke girl? sounds like boy but apa kene mengena dgn awk x penah couple?

Nazz said...

erm..sib awak bukan saye.kalo tak lame dh dia kena lempang uhuks.kagum ar ngan kesabaran tahap cipan awak :)

Just_najmiE said...

sangat kurang sopan kwn awk tu.. friendship works both way my dear.. kalau u extend ur friendship to him or her but the person mcm nak taknak ja, let go la.. it's not worth it la my dear.. besides, u have me as ur friend, n i'm not like that kan?.. hehehe.. =P

Judiene said...

Al Quds ~ oit, agak2 r kalo nk iklan dlm blog aku ni. hampeh btol la kamu!!

Judiene said...

Chokio_nia ~ hmmm, no wat cne, aku dah kwn ngn dia since high skul, xkn nk tggl cm2 je kan..

smkn ssh lps ktowg kuar dari high skul..
hurm..

Judiene said...

AG ~ naive?? dunno la, maybe kot. hehe.

=)

Judiene said...

Eipul ~ ha'ah. after kuar dari high skul perangai pn da lain. maybe dia ada kwn2 lain kt sne kot, that's why la. dah lama xkeep in touch jd cni la.
huhu..

Judiene said...

Famous ~ haha, tu just trick jela. nk bagi kowg konpius sket. see, it works kn?? :P

tp btol la sy xpnh kapel. ade sesape nk ajarkan ke??

Judiene said...

Nazz ~ sy sabar dgn harapan dia pn leh jadi cm dia yg sy kenal dlu. insyaallah. thanx for da compliment! =)

Judiene said...

Najmie ~ i couldn't agree more with you la my dear. but in this case, we've been separated for a period of time and then we re-connect again and i think that's why his behavior changed towards me.

hey, you totally not like him, and hopefully you will not be. =)

♥chentaMAYA™ said...

kte baek~
owg anggap kte jahat~
sooo??

jom jadik jaahhaatt!ahaha~
;P

miNt said...

ak pon pangai cam ko.
that does hurt.
guys+friendship are not gurly.

guys heart friendship.
i heart guys.

hahaha;DD

Paan said...

Mana ada girly, that's life cycle man. Ada org yang jenis tak reti nak faham condition org lain. Org jenis camni aku mmg jauh2kan sket.

Judiene said...

ChentaMAYA ~ yeahhh, jom jd evil devil. Why so serious!! (ala2 The Joker)

thanx komen! =)

Judiene said...

Mint ~ haha. aku rse cm gurly la. xtaw nape. mgkn naluri aku rse cm gurly.

haha, gilak pnye statement!
thanx sudi komen!

Judiene said...

Paan ~ yeah, btol la kot ape ko ckp
tp bro ssh r coz ktowg da kawan lama since high skul. that's why la aku rse cni. hehehe!

FaMouS said...

haish memang pun.. terkena lagi..
ajar couple? x reti, x tahu, x pernah tahu... senang cite x pernah couple.haha....

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha nice blog! tapi ak tak pernah bercouple haha

told la hejauw said...

kalo ak slgi dia xmsg jgn harap...bkn slh ko pon haha

Judiene said...

Famous ~ hehehe. welcome to the club yg xpnh couple!

Judiene said...

Ritz ~ thanx for da compliment. bese2 je sbnrnye. welcome to the club!

=)

Judiene said...

Told la hejauw ~ xtaw la salah sape skrg. kalo dia snyap, aku pn snyap, hahaha, da xlama dah tu. hehe.

AdiE said...

its normal dude...
kite pon ade ati n perasaan jugak kn..

Judiene said...

Adie ~ normal ke? tp kalo da wat perangai cm2 skt gak ati kdg2. sabar jela aku.

♥chentaMAYA™ said...

ahaha~
yeaa~
jom!~

FaMouS said...

ooo so i'm, the newbie lar.... "kelab x pernah couple"... best gak nama tu...haha...

lionteen said...

lionteen pun pernah kene..
bile wat bek ngn org tu,org tu pijak lak pale kite..
kutuk2 blkg lak tu..

last2 lionteen da xwat bek2 ngn sp2 lg..
smpy skang lionteen jd agak jahat..
lionteen pun ade pesan kat mak jgn wat baik ngn org..
cz family lionteen pun da terkene..

judiene..
kamu xyah nk wat baik ngn org sgt skang ni..
org2 da xbek mcm dulu2..
kdg2 tu org xprnah pun hrgai ape yg kite da wat kat die..
btter lupa kan je org tu

f.a.r.a.h said...

wooo-u must be someone yg sgt sabar. ;)
dats not a fren man. she shud understand dat kamu pon xde duit waktu tuh.

gud luck utk u! ;)

Judiene said...

chentaMAYA ~ jom! jom! uyeahhh!

Judiene said...

Famous ~ sape nk jd chairman utk Kelab Tak Pernah Kapel neh?? huhu

Judiene said...

Lionteen ~ i'm so sorry to hear that. for sure family Lionteen berhati-hati habis after kena bnda2 cni. ujian Yang Maha Esa. sabarlah.

about my case plak, ssh la nk tgglkan cm2 je. he's my friend since high school. it's not easy you know. hurmm..

Judiene said...

Farah ~ hey, you're my new follower. thanx sudi follow blog yg tak seberapa ni. huhu.

anyway, thanx for the advice. =)

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates