Thursday, December 10, 2009

:: what a stupid people! ::

Salam to all my readers

just now, there were 1 group of men, 4 all of them. they were talking in front of my house, ok, well, nothing weird about that. later on, their conversation getting louder and i thought i heard a loud sound like a heavy thing fall on the ground. rupa-rupanya, dowg tu tgh gadoh. aku yg tgh YM ngn member pn tersentap (ok, to find more info about tersentap, click here).

lahabau r punye org. nak gadoh depan2 umah aku. at first, i thought they were going to trash talk aje. then, sorg mamat ni sepak motor member dia neh. dah tu, mula la sorg tu angkat topi keledar nak hempuk mamat yg sepak motor dia tuh. but thing started to get funny when the man who kicked the bike, lari plak bila member dia nak hempuk ngn keledar. dah taw nak gadoh lari plak. ingatkan nak lawan ke ape ke. dpt gak la aku tgk free show kejap.

mamat yg lagi 2 org tu konon2 cm baik r, cuba nak leraikan dowg tuh. the man who kicked the bike now nowhere to be seen. he ran away, afraid of getting into a fight while the other members trying to calm the guy who wanted to hit his friend. i just sneeking from the gap of my window inside my room, waiting to see the next action. ohh, so not cool. they took their bikes, started the engine and went after the oh-i-wanna-start-a-fight-then-i-change-my-mind guy.

but looking at the bright side, ada la jugak something yg tarik perhatian aku di kala aku keboringan. huh. petang2 cni wat aku mengantuk plak. moral of the story, if your friend wanna hit you, just run away. ahahahaha!

oh, so damn boring!


27 puji aku smart:

ekin bla bla said...

kelakar.....siot je...

Kartika Amira said...

haha. funny funny :D

riBEna said...

bile bile hentam balik laaaaa
hahahaha~

a.t.O.k.c.o.0.L said...

ko slh nih judiene.
diorg bukn gado.
tu nmenye guro2 manja.
men kejar2.
diorg myb mule2 berborak pasal zaman mude diorg.

guy1:teringat kecik2 men kejar2kn?men police and thieves.
guy2:betul2.jom maen.ang jadi penjahat.
guy1:ok.sebb aku jahat, aku tendang moto ang.pastu aku lari.nnti ang keja tau!

gitu ler gamaknye perbualan mereka.
ok.tok da wat entri baru nih kat komen box ang.haha

chokio_nia said...

haha..ctol gak kan..da org nak pukul..takkan nak tadah je badan..larik2..slamatkan diri..haha

Judiene said...

Ekin ~ hehehe. thanx! :P

Judiene said...

Kartika Amira ~ hehe. kelakarkan. :D

Judiene said...
This comment has been removed by the author.
Judiene said...

Ribena ~ ntah. penakut kot mamat tu. hehehe.

Judiene said...

Atok ~ hahaha. byk idea r atok neh. agaknye la, dowg main police entry la kot. haha.

ni kena bayar sewa box neh, sempat lagi post entry dlm komen box aku. ahahahahaha! :D

Judiene said...

Chokio_nia ~ btol btol btol! run for your life!!

niesz said...

ish..ade gak org gado dpn2 uma ek..mcm mat rempit je nie..cam da xde keje lain...
iishh..ish..

f.a.r.a.h said...

gile bodo. if nak gado, gado je la. xyah la lari2. so not macho. haha. ;p

malay is it?

FaMouS said...

so awak biarkan je la..? x report?

Ejay said...

wah wah.. kak nam jugak ko ni eh.
gagaga

Judiene said...

Niesz ~ tak taw la mat rempit ke sape, tapi dowg ni mmg nampak selekeh la.

Judiene said...

Farah ~ hahaha, so not macho. i like that. yes, malay. very messy and grumpy look hehehe.

Judiene said...

Famous ~ takdenye nak report2 coz dowg bukan gado hentam2 cm2. belom sempat nak hentam dah cabut. huhuhu.

Judiene said...

Ejay ~ hahaha, keje part time tuh sebenarnye. ahahahaha!!

iyllienaz said...

haha..mane la dye xlari..nk kene belasah ngan helmet..boley bawak maut klo dibiarkan..

i'msosupernotcool said...

diorang bemesra tuh..
haha..

~0~ said...

memacam ragam manusia nie...

Judiene said...

Iyllienaz ~ tu seb bek dgn helmet, kalo member dia angkat motor plak lg parah. wakakakakaka!!

Judiene said...

I'msosupernotcool ~ wah, tu terlampau mesra namanye tuh. ehehehehe!

Judiene said...

-O- ~ yup, ragam manusia yg kita tak boleh nak faham. :)

fitriah said...

haha suka moral of the story tu ;)

Judiene said...

Fitriah ~ jgn lupa applykan dlm kehidupan seharian eh. ahahahaha!

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates