Tuesday, December 1, 2009

:: Aidil Adha Edition ::

Salam to all my readers

this is my first entry since Hari Raya. takde mood nk hapdate blog. huhu. mabuk daging lembu mungkin. sejak beberapa hari ni, daging lembu jd santapan aku. daging kicap la, daging masak tumis, daging goreng, masak nasi goreng pn letak daging blambak2. well, Hari Raya Aidil Adha kali ni lbh meriah drp thn lps. maybe ayah aku buat korban, so, terisi la gak hari raya aku. selebihnya luangkan masa ngn adik beradik dan sepupu sepapat.

skrg ni demam New Moon plak. mana2 blog aku tgk, ada je pic separa bogel si Taylor Lautner tuh, jd santapan para gadis sekalian. well, tak bleh salahkan dowg gak, hahaha, i mean me myself get so jealous tgk badan mantap Taylor, pdhal umur sama baya ngn aku je. suke gak tgk muka childish Kristen Stewart. huhu. soooo damn cute. aku tak dpt tk lg, harap2 sempat la aku tgk nnt. ok2, enough of this twilight saga.

so, raya hari tu, se'ramai' 3 ekor lembu berjaya ditumbangkan. dgn segala tenaga kerja pnduduk kampung (ada antaranya aku tak kenal), kerja2 penyembelihan berjalan dgn lancar. hepi gler sbb tgk ramai btol yg dtg bg sokongan kt ktowg. yg tak bestnye, dalam ramai2 tu, most of them are not my relatives. dowg join venture sekali sembelih lembu. raya kali ni atok aku dah takde, so anak2 dia pecah2 la wat korban. sorg kt sini, sorg kt sana. that's why la tak dpt sekali. but at the end of the day, umah nenek aku penuh dgn daging korban. hahaha. da bau cam tmpt jual daging dah.

~ pic @ hari raya ~

raya thn ni ada sepupu aku yg tak blk. cuti kjap, dowg plak bz ngn spm la, exam apekebende la. adik aku pn 3 hari je cuti. tu yg hari ahad ari2 pgi anta dia kt Kuala Pilah. otw blk Kelantan on the same day tu, masyaAllah, aku rasa ni la kejadian paling byk kete yg kuar dari Pantai Timur pulang ke umah masing2. sepanjang perjalanan aku, tak putus2 kete. aku sampai Kelantan dlm pukul 12 tgh mlm still ada lg kete. panjang gler. kalo kowg g stesen minyak, mmh lmbt la nk bleh isi minyak tuh coz dah mcm semut urung gula da aku tgk. bsusun kt stesen minyak tuh.

moment yg plg best psl raya haji ni bg aku, adalah raya haji thn, ermm, aku tak ingt la, tp rasa2nye antara thn 2004-2005. sbb ape?? sbb, raya haji thn tersebut aku still rapat ngn sepupu2 aku dan atok aku wat korban lembu kt umah. so, berhimpun la sume sedare, yg jauh, yg dkt, sume dtg la tlg melapah lembu. aku time tu tak bape reti lg so just tlg potong2 daging dan tlg yg kecik2 jela. rasa best dan kadang2 sayu pn ada ingt time2 dulu. bila masa da berubah ni, manusia pn berubah gak. tak dpt ckp la perubahan tu membawa kebaikan atau keburukan tp apa yg au tgk, aku kurang suka dgn perubahan tu. hmmm...




20 puji aku smart:

avid gunner said...

wah...meriah semacam je...

Paan said...

Terlebih tengok darah. Orang korban apa binatang sekalipun dah xde perasaan, kan? Hahahahah!

lionteen said...

beshnyee..
lionteen xpernah pun g tgk dekat2 org smbelih lmbu..
taun ni pun lionteen xmkn dgg lmbu..
huhu..

kamu jgn lupe vote tuk lionteen yek..

StrewberiManis =) said...

same goes to me
mcm dah xbes je raya kali ni
might be ramai xbalik kot?
ade exam la, cuti d bekukan la
macam2..
huhu

anyway, Salam Eidulfitri =)
eh silap,
nak raya puasa memanjang i ni
hahaha =P
Salam Eiduladha =)

a.t.O.k.c.o.0.L said...

kate nak pos!

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~
banyak makan lembu ek?

chokio_nia said...

aku pon tak ske prubahan yg cm ko tak ske tu..huhu
btw, bak cni cket daging lembu..teringin nak mkn..huhu

avid gunner said...

weh, pas arr skit daging2 ko tuh...

iyllienaz said...

haha..avid gunner jeles ko makan byk sgt daging..btw,ak mmg xminat ngan new moon..

Judiene said...

AG ~ haha, mmg meriah neh.. huhu

Judiene said...

Paan ~ erkk?? aku kurang mengerti ape yg ko nk sampaikan..huhu

Judiene said...

Lionteen ~ tak pernah tgk?? wahh, rugi btol. kena pgi tgk, wlaupun bau dia agak 'yuck' lbh2 lg time nk cuci perut lembu. haha

ok2, i'll vote for you! =)

Judiene said...

StrewberiManis ~ ha'ah, ramai yg tak dpt blk. mgkn raya haji dah tak semeriah dulu kot.
huhu.

Judiene said...

Atok ~ hahaha, aku dah pos la! tak sampai2 lg ke?? =)

Judiene said...

Lord Zara ~ mmg byk, sampai termimpi2 daging lembu. hahaha. adat la bila tiba raya korban. =)

Judiene said...

Chokio_nia ~ hmm, perubahan yg tak best tu la yg terpaksa kita tempuh skrg..

huhu, nk daging ek?? bak sini alamat, nny aku pos ngn GDEX! haha

Judiene said...

AG ~ ni sorg lg. bak sini alamat umah ko. hahaha!

Judiene said...

Iyllienaz ~ jeles?? jgn jeles2, nnt cpt tua. haha. new moon tak best ke?? aku blom smpat tgk daaa..

[z@ck] said...

ak pn da bosan makan dging tiap2 hari..
nak pekena KFC plak la..hihii

Judiene said...

Z@ck ~ aku tak nak kfc, aku nak pizza hut..hehehe!

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates