Thursday, September 24, 2009

:: i witnessed a miracle! ::

Salam to all my readers

aku sebenar-benarnye mls lg nk hapdate blog psl raya neh. coz cm cliche kn, mne2 blog aku bce mst story psl raya dowg la, kuih2 raya la tp ade someone ckp kt aku, blog psl life seseorang lg fun and sedap dibace drp blog yg jns informative neh. kalo nk information bek bce buku ke, bkak yahoo ke, ape ke kn
heheheee, pnjm kata2 dia sket.. so, ok la, aku hapdate la sket psl raya aku, but first, i wanna start with this entry. i wanna share with u guys, about an incident where i was surprised and it made me wonder a while. i was like, "OMG! i just witnessed a miracle!"
kerja Allah, maybe bg kowg bnda ni nothing much to talk about la kn tp bg aku, suda ckp utk aku rse insaf sekejap and sayu mengenangknnye (bodo kn insaf sekejap! :p)



the incident happened on the first day of my raya, time tu aku and family and sdare2 sume melawat kubur arwah Tok We aku yg meninggal baru2 ni

at first, xde sape lg yg pasan psl kejadian Tuhan yg Maha Berkuasa ni, sehinggalah ayah aku tegur adik dia,

Ayah aku : eh, daun nyo ni hidop lg deh. ado sapo2 cuci doh ko kubur ni?

Adik dia : xdop lg rso. pelik ugop deh, hijau lg daun ni supo nge hok tane bru neh


Ayah aku : kalu nk ikut la, daun sajo xleh hidop kalu xdop akar dio


~ sekadar gambar hiasan ~

time ni sume mata tgk pelepah kelapa yg ditanam di kedua2 batu nisan Tok We
still menghijau tanpa adde tanda2 nk layu
pelepah kelapa tu mmg kelihatan sama mse tanam dlu
kalo nk kre2, dah 2 bulan Tok We aku meninggal, sepatutnye pelepah kelapa tuh da reput
subhanallah...
kejadian Tuhan..

blk drp kubur tuh, pak cik aku cte la kt aku n sepupu aku sorg ni
sume yg berlaku tu menunjukkan keadaan Tok We aku skrg
mmg Tok We seorang yg mementingkan hal2 agama neh, dan dia selalu solat kt masjid, jarang2 sgt tgk dia solat kt rumah
mcm2 andaian and teori kuar dr pale otak aku neh, tp rsenye btol la ape yg pakcik aku ckpkn tuh
harap2nye roh Tok We aku ditempatkn dikalangan org2 yg beriman dan beramal soleh
it's a miracle to me...


p/s ~ more about my raya celebration will be posted soon... stay tuned! :)

13 puji aku smart:

kerolizwan said...

alhamdulillah. moga roh arwah ditempatkan di kalangan mereka yg beriman

insaf byk2 skit!

Judiene said...

kerol ~ hakhakhak
xtaw nape tp insaf kejap je ari2
xpe2, ble pikir2 blk, insaf la byk2

:)

nizam baharin said...

sape la yg kau quote pasal kalau blog informative baik baca buku teks..ahahahah
ajaran sesat btol..:D

Judiene said...

Ejam ~ ahahahaha, xtaw la sape. aku pn da lupe nama dia. tp rsenye dak tu bapak poyo gler. heeeeee~~ :DD

W[A]NZAI said...

huhuu aq rse ko kne insaf byk2 r drpd ape yg berlaku tu..ngehehee..

btw,spekah bdk yg bpk poyo tu???

Dhada said...

Insaf juga . Hih

EIPUL said...

semua pakat insaf meh.

semoga arwah dirahmati Allah. =)

Judiene said...

Wanzai ~ mmg nk insaf byk2 neh..huhuuu..who's da poyo boy??? ahahahaha, perlu gtaw ke?? :P

Dhada ~ hehee, insaf2..

Eipul ~ meh insaf ramai2, bru dpt keberkatan.. thanx for da wish :)

Ejay said...

aku mcm x berapa nak paham la...
ko tanama pelepah kelapa kat batu nisan?
utk apa eh?
(mati la bengap kejap ni!)

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.rilek rilek beb.

Selambe..

Judiene said...

Ejay ~ cni, biase kn org letak pokok2 kecik ke, ape2 daun ke kt hjung batu nisan tu kn, so in my case, ktowg ltk pelepah kelapa, xdela sebatang pelepah tuh, just kecik je.. ade phm?? :)

FdausAmad ~ bleh2, nnt gua tgk blog lu.. (da mcm rockstar la aku plak ehehehehee)

StrewberiManis =) said...

salam takziah..
smoga roh arwah tok we ditempatkan dikalangan org yg beriman

hiksss, insaf sikit je?
apakah?? heeee :DD

Izzuddin said...

StrewberiManis ~ insyaAllah... insaf sikit?? da rmai da komen so nnt i insaf byk2 hehehehe :) xpe, yg pnting keinsafan tu ade, btol x??

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates