Sunday, September 20, 2009

:: from Seremban to Kelantan ::

Salam to all my readers

uuyeeaahhhhhh!!!
finally, i got a chance to take my ass out of Seremban and went to a place where i can't describe, which i called - MY HOME!
but this time, aku blk Kelantan with Adly, ngn kete dia r
so, selesa r blk raya neh coz besenye blk ngn bas
ktowg gerak after Jumaat, time tu xdela bz sgt jln raya kn, xcaye, tgk pic di bwh..

~ kosong je jln kn ~


before blk, i got a call from my dad
he asked me not to sleep during my journey to Kelantan
why? bcoz kesian la kt driver, nnt drive sorg2, ngntok la plak
ok, seriously guys, that's a hard job to do coz aku ble naik kete je, xsmpai stgh jam da lena da
xtaw r nape kn tp aku ckp sng tdo ble dlm kete hahahahaaaa
i tried no to sleep, and when i thot i managed to get myself awake, i fall asleep without me even noticed
i failed! sorry adly tp seb bek xlama la,
ni sume faktor cuaca yg ala2 mendung and berangin petang tu, mmg ssh la aku kalo xnk ngantok
adeiiiiii

then mse nk dkt waktu berbuka, ktowg stop kt Hentian Tapah, which was full with people yg nk blk kampung
seriously mmg rmai gler org, aku xsmpat nk snap some pics there coz it was raining and i didn't want my nokia nseries kne hujan :p
ktowg berbuka ala kadar shj, iaitu sebiji hotdog, roti almond bar and satu kotak air peelfresh
hotdog yg aku mkn tu, fuhhh, gle bapak sedap
aku xtaw ape yg wat hotdog tu sedap sgt, maybe kuah blackpepper dia or kelaparan aku yg membutakn nafsu makan aku hahahaaaa tp sedap gler r
rugi plak rse xbeli dua td (ya Allah, tamaknye aku)
yg roti almond bar plak out terus, coz dlm tu dia taruk cinnamon
and i hate cinnamon
dia tulis almond bar tp ade cinnamon plak, ptutnye tulis la cinnamon almond bar
bengap btol sape yg tulis label tuh, xpsl2 aku tertipu!

pas makan, bru la ade tenaga nk jalan jauh2 (cm aku plak driver)
and thank god, alhamdulillah, aku dah xngntok lg heheheeee
layan lagu2 yg dipasang nonstop dlm kete tuh
owg ye, ckp sal lagu neh, skrg aku tgh addicted gler ngn dua lagu ni
Tanpa by Sixth Sense and Adik Jangan Nakal by Alif OIAM
ok, i know both of the songs da lama and aku bru dpt feel, fine la kn
tp aku dgr byk2 kali pn cm xjemu
adly pn da xlarat nk dgr coz aku asyik ulang lagu tuh je dlm kete dia wakakakakakaaa
aku harap adela member2 Sixth Sense or Alif OIAM bce entry neh (hahaa, xbley blah pasan glerr)
bru dowg taw aku peminat lagu2 dowg =)
ok, enough said!

~ muka driver yg keletihan ~

~ muka penumpang yg keletihan kerna menemani si driver :p ~

our journey to Kelantan mmg slow sket coz traffic jam + hujan lebat
aku ingt mlm ni mlm Lailatur Qadar kn coz hujan and rse sejuk nyaman je, rugi r aku kalo btol mlm Lailatul Qadar
mmg hujan lebat xbenti2, smpai aku xtdo2 coz kesejukan melampau
tp ble je ktowg msk boarder negeri Kelantan, terus hujan benti
i was like, "wow, cool, menakjubkan"
maybe rahmat kot ktowg blk mlm tuh, yela, ktowg smpai Kelantan je hujan terus stop
aku pn cm xcaye aku ni pembawa rahmat kn (ok, enough said, xpsl2 leh syirik plak)
heheheheheee, kre rakyat Kelantan mengalu2 kn kepulangan aku la
hahahaaaa, siot btol!
tp hujan ke, xhujan ke, traffic tetap sma, DANG!

~ traffic yg cm hampeh ~


lbey krg kol 12 lbh, smpai la aku kt halaman umah yg ter-chenta
lega ble tgk umah (pdhal bkn nmpk pape pn, da gelap mlm)
thanx Adly coz sudi tumpangkn aku, kalo x, terpaksa aku berhempet2 dlm bas yg cm hape tuh
kredit to him coz jd driver yg berhemah mlm tuh, hahahaaa
maybe dia taw yg dia ade penumpang yg bernama WAN MUHD. IZZUDDIN bersama2 dia, so dia drive berhati2 la (agak2 kowg bley relate x??) :P
whatever it is, i feel sooooo goood to be home, after 3 long-and-exhausted months xblk umah
hanya abah kesayangan yg mnyambut aku tiba, yg len sume da terbongkang atas katil coz penat ltih wat kuih hihihihihii
syukurla sume selamat tiba ke destinasi msg2
aminnnn...



p/s ~ SELAMAT HARI RAYA TO ALL MY READERS AND BLOGGERS, MAAF ZAHIR DAN BATIN =)







6 puji aku smart:

Ejay said...

salam aidilfitri..
have a wonderful raya k!

Andy said...

slmt hari raya :')

ps:blog hopping me. =)

EIPUL said...

wow, kegigihan ye di situ. Bagus betul Adly jadik driver.

kalo aku memang tak sanggup. huhuhaha.

selamat hari raya!
=)

Anonymous said...

thx eipul for the compliment....
huhuhu....
but for judiene...
wei apsal kau mskkn gmbr aq yg selenge tue...
dh la muka budak demam...
adoi...
jatuh saham aq...
hahha...
selamat hari raya babe!!!
hahha...

Judiene said...

Ejay ~ thanx, same goes to u :)

Andy ~ selamat hari raya gak, nnt i visit ur blog :)

Judiene said...

Eipul ~ heheee, da sbb nk blk kampung, sure sggup la bro :)

Anonymouse a.k.a ADLY ~ waaa, 1st time komen blog aku naa! ala, ok la pic tu, candid! camat ari raya gak! :)

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates