Saturday, September 26, 2009

:: aduhh! sambal kicap punya hal.. ::

Salam Aidilfitri to all my readers

fuhhh, akhirnya, da hampir semiggu kita dlm bulan Syawal ni kn. pejam celik pejam celik, sekejap je raya. bg mereka yg beraya sakan thn neh, mmg puas hati la dowg kn coz dgr kata cuaca raya ni cerah aje. xde hujan pn. kalo hujan mmg rosak r sume program yg telah diatur elok sepanjang raya 3 hari tuh. ok, ape aku merapu neh??? huhuhuhuu. tetibe ckp psl cuaca plak, ingt aku pakar kaji cuaca ke hape??


ok, back to the beginning. actually ni aku nk habaq mai kt hangpa smua, aku dlm kesakitan skrg. xtaw ni balasan Tuhan atas segala kesalahan chek ke apa ka, tp yg chek taw, chek tgh dok mengeran skt perut laani. adoiii, skt dia xbley nk habaq dgn kata2. pagi ni ja dah 2x chek kehulu-kehiliaq pi jamban. nsb baik jamban sblh bilik dan bersih, kalo jamban mcm umah chek kt Seremban, yg kena share ngn mat2 bangla ntah dr ceruk mana tuh, mampuih chek nk melaboq. huiiishh, bla skt perut kn, lps tuh kta buang segala 'beban' yg ada, lega smpai menggigil kapla chek. huahahahahaa. lps tu hangpa bleh imagine la na, lagumana chek kuaq pd jamban tu dgn muka lega mcm bru lps wat ****, smbil gosok2 perut.



smlman chek dok pikiaq apa la yg chek mkn smpai skt perut lagu neh. chek pn amek kertas selai, pensel 2b sebatang, chek pn buat la peta minda. bkn apa, chek nk recall blk apa yg dah chek telan smlm. hambek hang, smpai peta minda aku buat. jenuh la jugak chek nk ingat sapa yg ada sekeliling chek smlm, mana la taw, kot2 ada yg nk racun chek ka. biasa la, org hensem mcm chek ni ramai dok dengki, skt ati. chek pn xtaw apa salah chek. dah Tuhan bg muka chek lagu ni, nk wat cmna. dah2, sat lg ada la tuh, org komen kutuk chek. manusia, cm2 la. ehehehehee. ok2, lps abes satu kertas tu chek conteng, lps habis smua watak2 chek listkn, bru la chek pasan.
SAMBAL KICAP!



umi chek 'rajin' sgt smlm, so dia goreng macaroni aja. ok2, chek taw rmai xtaw apa itu macaroni. lps ni msg2 google ek, pi cari. wat malu ja xtaw macaroni tu apa. :p then, masa chek nk mkn, chek bukak la peti ais, selongkar cri penambah perisa yg ada. tiba2, chek nmpk satu bekas neh, ada smbal kicap. chek xtnya la smbal kurun ke brapa tuh, tgk2 cm bleh mkn lg. chek pn tuang smua dlm pnggan coz ada la dlm sesudu smbal dlm tuh. sedap hang taw, mkn macaroni dgn smbal kicap. perghhhh. kalah spagetti, kalah mkanan kt secret recipe. smua kalah. sedap gila. blk hangpa try na. sumpah sedap sggh. pastu, bru la chek pasan, sbb mkn smbal kicap tu kot perut chek sakit ni. adoiii, tu la ssh tuh. mknan sdp tp ada kesan smpingan plak. sumpah lps ni xmau mkn dah! :p

so, lps ni, kalo hangpa slongkaq peti sejuk tuh, nk mkn apa2, dinasihatkn hangpa tnya la dlu kt mak2 hangpa. mana la nk taw, kot2 ada mknan basi ka dlm tuh, mkanan da lbh takat beku ka (lbh takat beku???). sat lg jd cm chek. la ni lps telan pil chit-ke-te-aun (aku mmg fail bab eja nama ubat neh) sebungkuih, lega la sket, p dok rsa lg perut memulaih kt dlm ni. seb bek la chek pi Seremban ngn fmly, bleh suruh stop mana2 kalo rasa nk buang. kalau pi ngn bas, jenuh chek nk suruh dreba bas tggu chek melaboq. ehehehehehe.

apa2 pn, mkn biaq berpada2. ingt la org yg tersayang. ingt kt chek na na.. :-)




p/s ~ arini mkn spagetti plak, tp xda smbal kicap la...





11 puji aku smart:

StrewberiManis =) said...

lawak la entry ni
i baca rasa nak gelak guling2
ekekeke

tp part atas2 jela
bile dh baca tang bawah sket,
alamak, sedih la pulak
cam xsmp hati je i gelak
tp u menahan saket yut yg amat sgt =(

by the way, sama2 la kite beringat la ketika mam ye =)

Judiene said...

StrewberiManis ~ amboi u, gelak smpai guling ek, leklok jgn smpai jatuh katil. hahaha. ha'ah, mmg skt perut gler2.. kne beringat len kali.. :)

Dhada said...

Kalau makan cili byk2 mmgla ada kesan sampingan :P

Just_najmiE said...

adoii, sakit pala baca ur post nih..
with all the dialect.. pening2..

EIPUL said...

agreed with najmie. kahkah.

anyways, makan macaroni dengan sambal kicap?
kelakau gilor~
selalu makan ngan cheese kan or buat jadi pasta wutsoever.

boleh buat product development ni. Haha

*len kali kena tanya mak ko ar sebab aku tau ko tak rajin masuk dapur, that explain nape ko tak tau pasal sambal tu kan? LOL

Judiene said...

Dhada ~ hehehee, mmg la ade kesan tp setahu ai, perut ai ni kalis pedas (mknenye suke mkn pds la) ehehehehhee :)

Judiene said...

Najmie ~ hahahaaa, pening ke?? yesss, objektif tercapai ahahahahaaa, k juz joking..

Eipul ~ yela, aku mkn bihun goreng pn ngn sambal kicap kott, part yg nk wat product development tu aku setuju. ko tlg pasarkn bleh?? aku byr r komisen.. heeeeeeeee~~

.fitri.shafiq. said...

sdap je tgok smbal kicap tuh dgan cili potong . yummyy (:

Judiene said...

Fitri ~ sedap tu mmg sedap tp AWAS!!! heheheheee..

POSH76 said...

sodapnyer sambal kicap tu...hehe

Judiene said...

Posh ~ mmg sodap pn.. meh la try sket :)

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates