Thursday, October 1, 2009

:: sengal + house hunting ::

Salam to all my readers

as i typing this entry, i'm already half-dead da kt sini. why?? bco i'm freakin' boring now, dunno what to do la. sometimes i feel like online is boring. da xtaw ape nk di'online'. sengal kn?? tak r, tak sengap pown. aku ni hari2 online. bak kate member aku sorg, bukak je facebook, ade je muka aku. ahahahahaha. cm2 la idop aku seharian, kt blk kecil di Jln Rasah, N9 neh. TV xde, hanya laptop peneman di kala kesunyian. ok, aku da start mengarut dah!!


actually aku agak kecapekan arini. why?? sebab arini dr aku la yg run sume sample kt lab Tibi utk bhg culture. besenyer lab staff yg wat tp oleh kerana Kak Liza pcaye ngn bakat semulajadi aku as an MLT (seyes ni, xtipu :p), dia pn serahkan segala tugas tu kpd aku. excited gler r aku tatkala menerima tugasan tu kn. yela, besenye mne dia nk kasi trainee buat. so, i'm like the chosen one la. ahahahahaha. ok, stop melalut. tuk pengetahuan korg sume, sample yg dtg ke lab Tibi ni akan dibhagi kpd 2 type of test - culture and smear. aku bhg culture je. kebiasaannyer, smple utk culture la yg byk dihantar. so, niat aku nk dok rilex2 dlm lab smbil dgr mp3 and bce majalah Galaxie terbantut.




ok, mule2 pkai glove before we proceed to the next step. remember guys, glove and mask are very important dlm lab Tibi. actually dlm mana2 lab pn pnting tp dlm Tibi ni 2x penting. why?? sebab kuman Tibi mudah merebak melalui air droplets. nahhh, amek ko, sdikit sebanyak info psl Tibi aku kasi. dah dah, xpyh nk thank u aku. wlaupun da di'briefing' psl test ni, aku ttp kelam kabut mse buat tuh. yela, 1st time kn, mne xnyer. mcm2 la kecuaian bodoh yg aku wat, smpai akak sebelah pn tergelak2. seb bek gelak dia cute, kalo x, mmg aku simbah sample fluid tu kt muka dia. oppsss, lupe lak gtaw, akak ni pn ore klate ugop. samo la ngn ambo. ahahahaha.

~ tndas ni lebey krg r ~

ok, mst korg pelik kan psl entry neh, ape kaitan ngn tajuk di atas?? ok, skrg bru ade kaitan. td tu juz intro je. actually, ktowg cri umah sewa ptg td. blk keje trus ktowg g sekitar Tmn. Rasah, nk cri umah sewa lain. blk sewa yg ktowg duduk skrg ni sempit dan environment utk aku menaip blog dan membesar xbape elok. plg pnting ~ tndas dia kne share. yup! mmg kne share. dah la org2 sini bkn sebarangan org. mat2 bangla ngn india je taw duduk sini. adela melayu sorg dua. korg bygkn la, org india and bangla 'bersatu' dlm satu tndas. perghh, bau dia, fuhhh, kalah perfume onedrop tuh. seyes aku ckp. xtipu. nk try, meh dtg sini. pld bodo skali ialah, dowg pnye hygene amat2 la low. bygkan, dowg kencing, and kdg2 berak pn xjirus ngn air elok2. kalo nasib korg baik, jmpe la seketol dua palitan kaler coklat kt tpi2 mangkuk tndas. kalo lg nasib baik, kowg bukak je mgkuk tndas, dah jmpe da - ketolan2 koko iras2 coklat bar yg digenggam! bodo sial la dowg!

so, oleh sebab2 di atas, terpaksa ktowg cri umah lain. td da jmpe da 2-5 biji umah, tp xcall lg. maybe ktowg menunggu tuan umah tu utk call ktowg nnt. ktowg ni ensem2, so xcool la kalo ktow yg kne call. ahahahahaha. WTF! ok la, otak aku pn da xbape btol da skrg, ngntok + letih. uhuhuhuhu. toodless~~



p/s ~ kalo korg bce 2 baris 1st je and then trus skip smpai perenggan akhir, well, i don blame u guys! ;-)





8 puji aku smart:

yaziith su anaz said...

nota kaki yang terhebat.




ahha.
macam ne ley taw neh?
kantoi suda.

kerolizwan said...

lab bosan kot! hahahaha :DD

StrewberiManis =) said...

owhhh slame ni u share toilet la dgn mat bangla +india?

[masih membayangkan mcm mana umah lain2 tapi share toilet? sila explain yeee. haha =P]

EIPUL said...

haah bangla memang busuk giler~ kahkah.

semoga ko berjaya dapat rumah lain. =)

Judiene said...

Yaziith ~ ahahahaaa, aku ada sixth sense la..

Kerol ~ cehhh, kutuk keje sndiri, ahahaha, mmg r, kdg2 buhsan ya amat, tp ade gak la time best die (time blk keje :p)

Strewberimanis ~ ai xsewa umah la u, ai juz sewa bilik..

Eipul ~ taw xpe. haprak busuk dowg. ehehehehehe. if aku dpt umah, aku wat knduri ko dtg taw. :p

Just_najmiE said...

cool lah keja kamu.. (^^,)
hehe..

ewww, takyah la detail about the contents of mangkuk tandas tu.. sgt menggelikan la dear.. wekkk~~

Judiene said...

Najmie ~ cool?? bleh la.. ehehehehee.. detail tu sbb nk tnjukkn bhwa dowg ni menggelikan. wahahahahaa :p

Ejay said...

woah.. berjaya aku baca entry ko ni dr mula smpai abis. huhu.

tahniah utk ko dan diri aku sendiri.. yeyy!!

Post a Comment

ShareThis

Template by:
Free Blog Templates