Monday, September 28, 2009

:: pesta buang air liur! ::


Salam to all my readers

ok la, basically, there's nothing special or important pn entry kali neh. i just wanna share with u guys about my 'pesta buang air liur' yg bertempat di Ruby Music Box, Seremban. hahahaahahaa. honestly, ni la tmpt karaoke plg mahal pnh aku masuk. yela2, aku taw la cm hape kn. besenyer aku n member2 aku layan karaoke jamban je. tu pn aku xdela nyanyi sgt. sem ni je, sejak msk practical kt sini, smkn menjadi2 plak aku karaoke. ok, mmg naive sgt bnyinye kn. kn. tp xpela, it shows that aku ni budak suci, xpenah masuk tmpt2 cni. aku masuk sini pn sebab kwn2 aku yg gila karok ajak. beriya dowg smpai aku pn termakan hasutan dowg. ahahahaa. kidding guys. mmg la dowg yg ajak tp aku pn nk try gak karok kt sini. mule2 segan nk nyanyi, last2 aku plak yg ter'over'. huahahahaaaahahaaa.

bayaran kt sini ok la, standard la (wlaupn mula2 agak berat nk kuarkan duit) tmpt karok yg best cni kn. 3 jam ktowg karok, rm38 (ade 4 kepala, so rm9.50 sorg r) tu mmg ade dlm pakej dia r. hahahaaa. siap promote lg neh. kalo tauke Ruby bace sure kasi aku diskaun nnt. but seriously guys, we all had fun that nite. siap2 joget2 gila2 dlm tuh. korg bayangkan la, 3 jam ktowg nyanyi, xde air pn. suara pn dah jd cm ala2 saleem iklim dah. cewaahhhh, pasan gler. tp adela sket, kalo kowg xcaye! macam2 lagu ktowg belasah mlm tuh. dari 70-an, duet, smpai la lagu2 yg femes skrg. plg xthn nyanyi lagu My Heart ngan Cinta duet. huahahahaaa. yela, dah xtaw lagu ape nk nyanyi, smpai lagu2 penyanyi pompuan pn ktowg bedal aje. pedulik ape kn. siap ade org usha2 lg ktowg nyanyi. tu la ktowg xnk tuh karok tmpt2 cni. mst ade yg usha pnyer la. nk kte sedap, aiiiii, ssh la plak nk ckpkn. taw2 nnt ade yg mntk sign kontrak ngn EMI ke, Sony BMG ke, hahahahahaaa. yg bestnyer kt sini, tempat dia yg mmg puas ati, dan xkacau bilau. hahahahaaa, ape maknenye tuh.

~ leh wat band x?? ~

~ farris & wan duet ~




da puas 3 jam karok (actually ktowg still xpuas r), mse nk balik tu, tgk sume jalan sunyi aje, ape lg,
jd cam whore la jap. posing sne sini kt jln raya tuh. konon2 nk wat cover album la nnt. hahahahaha. then, there was this white, dashing car which we dunno who own it but it looks cool so we 'borrowed' it for our photoshoot. hahahaaa. pheww, xde sape yg tegur coz tuan kete xde. pastu, blk, sggah kedai mamak jap, makan2 isi blk suara yg hilang td (ape kaitan ganti suara ngn makan???). waaaaa, rse cm best sgt coz it was a fun and crazy nite. mlm raya lg tuh. rse cm sume stress hilang. ermm, stress la sssssssssgt! ok la, layan la pic2 ni sume. i took, specially for u guys! :p





~ korg rse2 sedap ke x?? :p ~

~ muka2 puas melalak ~

~ this is the car i was talking earlier, smat x?? ~



Saturday, September 26, 2009

:: aduhh! sambal kicap punya hal.. ::

Salam Aidilfitri to all my readers

fuhhh, akhirnya, da hampir semiggu kita dlm bulan Syawal ni kn. pejam celik pejam celik, sekejap je raya. bg mereka yg beraya sakan thn neh, mmg puas hati la dowg kn coz dgr kata cuaca raya ni cerah aje. xde hujan pn. kalo hujan mmg rosak r sume program yg telah diatur elok sepanjang raya 3 hari tuh. ok, ape aku merapu neh??? huhuhuhuu. tetibe ckp psl cuaca plak, ingt aku pakar kaji cuaca ke hape??


ok, back to the beginning. actually ni aku nk habaq mai kt hangpa smua, aku dlm kesakitan skrg. xtaw ni balasan Tuhan atas segala kesalahan chek ke apa ka, tp yg chek taw, chek tgh dok mengeran skt perut laani. adoiii, skt dia xbley nk habaq dgn kata2. pagi ni ja dah 2x chek kehulu-kehiliaq pi jamban. nsb baik jamban sblh bilik dan bersih, kalo jamban mcm umah chek kt Seremban, yg kena share ngn mat2 bangla ntah dr ceruk mana tuh, mampuih chek nk melaboq. huiiishh, bla skt perut kn, lps tuh kta buang segala 'beban' yg ada, lega smpai menggigil kapla chek. huahahahahaa. lps tu hangpa bleh imagine la na, lagumana chek kuaq pd jamban tu dgn muka lega mcm bru lps wat ****, smbil gosok2 perut.



smlman chek dok pikiaq apa la yg chek mkn smpai skt perut lagu neh. chek pn amek kertas selai, pensel 2b sebatang, chek pn buat la peta minda. bkn apa, chek nk recall blk apa yg dah chek telan smlm. hambek hang, smpai peta minda aku buat. jenuh la jugak chek nk ingat sapa yg ada sekeliling chek smlm, mana la taw, kot2 ada yg nk racun chek ka. biasa la, org hensem mcm chek ni ramai dok dengki, skt ati. chek pn xtaw apa salah chek. dah Tuhan bg muka chek lagu ni, nk wat cmna. dah2, sat lg ada la tuh, org komen kutuk chek. manusia, cm2 la. ehehehehee. ok2, lps abes satu kertas tu chek conteng, lps habis smua watak2 chek listkn, bru la chek pasan.
SAMBAL KICAP!



umi chek 'rajin' sgt smlm, so dia goreng macaroni aja. ok2, chek taw rmai xtaw apa itu macaroni. lps ni msg2 google ek, pi cari. wat malu ja xtaw macaroni tu apa. :p then, masa chek nk mkn, chek bukak la peti ais, selongkar cri penambah perisa yg ada. tiba2, chek nmpk satu bekas neh, ada smbal kicap. chek xtnya la smbal kurun ke brapa tuh, tgk2 cm bleh mkn lg. chek pn tuang smua dlm pnggan coz ada la dlm sesudu smbal dlm tuh. sedap hang taw, mkn macaroni dgn smbal kicap. perghhhh. kalah spagetti, kalah mkanan kt secret recipe. smua kalah. sedap gila. blk hangpa try na. sumpah sedap sggh. pastu, bru la chek pasan, sbb mkn smbal kicap tu kot perut chek sakit ni. adoiii, tu la ssh tuh. mknan sdp tp ada kesan smpingan plak. sumpah lps ni xmau mkn dah! :p

so, lps ni, kalo hangpa slongkaq peti sejuk tuh, nk mkn apa2, dinasihatkn hangpa tnya la dlu kt mak2 hangpa. mana la nk taw, kot2 ada mknan basi ka dlm tuh, mkanan da lbh takat beku ka (lbh takat beku???). sat lg jd cm chek. la ni lps telan pil chit-ke-te-aun (aku mmg fail bab eja nama ubat neh) sebungkuih, lega la sket, p dok rsa lg perut memulaih kt dlm ni. seb bek la chek pi Seremban ngn fmly, bleh suruh stop mana2 kalo rasa nk buang. kalau pi ngn bas, jenuh chek nk suruh dreba bas tggu chek melaboq. ehehehehehe.

apa2 pn, mkn biaq berpada2. ingt la org yg tersayang. ingt kt chek na na.. :-)




p/s ~ arini mkn spagetti plak, tp xda smbal kicap la...





Thursday, September 24, 2009

:: i witnessed a miracle! ::

Salam to all my readers

aku sebenar-benarnye mls lg nk hapdate blog psl raya neh. coz cm cliche kn, mne2 blog aku bce mst story psl raya dowg la, kuih2 raya la tp ade someone ckp kt aku, blog psl life seseorang lg fun and sedap dibace drp blog yg jns informative neh. kalo nk information bek bce buku ke, bkak yahoo ke, ape ke kn
heheheee, pnjm kata2 dia sket.. so, ok la, aku hapdate la sket psl raya aku, but first, i wanna start with this entry. i wanna share with u guys, about an incident where i was surprised and it made me wonder a while. i was like, "OMG! i just witnessed a miracle!"
kerja Allah, maybe bg kowg bnda ni nothing much to talk about la kn tp bg aku, suda ckp utk aku rse insaf sekejap and sayu mengenangknnye (bodo kn insaf sekejap! :p)



the incident happened on the first day of my raya, time tu aku and family and sdare2 sume melawat kubur arwah Tok We aku yg meninggal baru2 ni

at first, xde sape lg yg pasan psl kejadian Tuhan yg Maha Berkuasa ni, sehinggalah ayah aku tegur adik dia,

Ayah aku : eh, daun nyo ni hidop lg deh. ado sapo2 cuci doh ko kubur ni?

Adik dia : xdop lg rso. pelik ugop deh, hijau lg daun ni supo nge hok tane bru neh


Ayah aku : kalu nk ikut la, daun sajo xleh hidop kalu xdop akar dio


~ sekadar gambar hiasan ~

time ni sume mata tgk pelepah kelapa yg ditanam di kedua2 batu nisan Tok We
still menghijau tanpa adde tanda2 nk layu
pelepah kelapa tu mmg kelihatan sama mse tanam dlu
kalo nk kre2, dah 2 bulan Tok We aku meninggal, sepatutnye pelepah kelapa tuh da reput
subhanallah...
kejadian Tuhan..

blk drp kubur tuh, pak cik aku cte la kt aku n sepupu aku sorg ni
sume yg berlaku tu menunjukkan keadaan Tok We aku skrg
mmg Tok We seorang yg mementingkan hal2 agama neh, dan dia selalu solat kt masjid, jarang2 sgt tgk dia solat kt rumah
mcm2 andaian and teori kuar dr pale otak aku neh, tp rsenye btol la ape yg pakcik aku ckpkn tuh
harap2nye roh Tok We aku ditempatkn dikalangan org2 yg beriman dan beramal soleh
it's a miracle to me...


p/s ~ more about my raya celebration will be posted soon... stay tuned! :)

Sunday, September 20, 2009

:: from Seremban to Kelantan ::

Salam to all my readers

uuyeeaahhhhhh!!!
finally, i got a chance to take my ass out of Seremban and went to a place where i can't describe, which i called - MY HOME!
but this time, aku blk Kelantan with Adly, ngn kete dia r
so, selesa r blk raya neh coz besenye blk ngn bas
ktowg gerak after Jumaat, time tu xdela bz sgt jln raya kn, xcaye, tgk pic di bwh..

~ kosong je jln kn ~


before blk, i got a call from my dad
he asked me not to sleep during my journey to Kelantan
why? bcoz kesian la kt driver, nnt drive sorg2, ngntok la plak
ok, seriously guys, that's a hard job to do coz aku ble naik kete je, xsmpai stgh jam da lena da
xtaw r nape kn tp aku ckp sng tdo ble dlm kete hahahahaaaa
i tried no to sleep, and when i thot i managed to get myself awake, i fall asleep without me even noticed
i failed! sorry adly tp seb bek xlama la,
ni sume faktor cuaca yg ala2 mendung and berangin petang tu, mmg ssh la aku kalo xnk ngantok
adeiiiiii

then mse nk dkt waktu berbuka, ktowg stop kt Hentian Tapah, which was full with people yg nk blk kampung
seriously mmg rmai gler org, aku xsmpat nk snap some pics there coz it was raining and i didn't want my nokia nseries kne hujan :p
ktowg berbuka ala kadar shj, iaitu sebiji hotdog, roti almond bar and satu kotak air peelfresh
hotdog yg aku mkn tu, fuhhh, gle bapak sedap
aku xtaw ape yg wat hotdog tu sedap sgt, maybe kuah blackpepper dia or kelaparan aku yg membutakn nafsu makan aku hahahaaaa tp sedap gler r
rugi plak rse xbeli dua td (ya Allah, tamaknye aku)
yg roti almond bar plak out terus, coz dlm tu dia taruk cinnamon
and i hate cinnamon
dia tulis almond bar tp ade cinnamon plak, ptutnye tulis la cinnamon almond bar
bengap btol sape yg tulis label tuh, xpsl2 aku tertipu!

pas makan, bru la ade tenaga nk jalan jauh2 (cm aku plak driver)
and thank god, alhamdulillah, aku dah xngntok lg heheheeee
layan lagu2 yg dipasang nonstop dlm kete tuh
owg ye, ckp sal lagu neh, skrg aku tgh addicted gler ngn dua lagu ni
Tanpa by Sixth Sense and Adik Jangan Nakal by Alif OIAM
ok, i know both of the songs da lama and aku bru dpt feel, fine la kn
tp aku dgr byk2 kali pn cm xjemu
adly pn da xlarat nk dgr coz aku asyik ulang lagu tuh je dlm kete dia wakakakakakaaa
aku harap adela member2 Sixth Sense or Alif OIAM bce entry neh (hahaa, xbley blah pasan glerr)
bru dowg taw aku peminat lagu2 dowg =)
ok, enough said!

~ muka driver yg keletihan ~

~ muka penumpang yg keletihan kerna menemani si driver :p ~

our journey to Kelantan mmg slow sket coz traffic jam + hujan lebat
aku ingt mlm ni mlm Lailatur Qadar kn coz hujan and rse sejuk nyaman je, rugi r aku kalo btol mlm Lailatul Qadar
mmg hujan lebat xbenti2, smpai aku xtdo2 coz kesejukan melampau
tp ble je ktowg msk boarder negeri Kelantan, terus hujan benti
i was like, "wow, cool, menakjubkan"
maybe rahmat kot ktowg blk mlm tuh, yela, ktowg smpai Kelantan je hujan terus stop
aku pn cm xcaye aku ni pembawa rahmat kn (ok, enough said, xpsl2 leh syirik plak)
heheheheheee, kre rakyat Kelantan mengalu2 kn kepulangan aku la
hahahaaaa, siot btol!
tp hujan ke, xhujan ke, traffic tetap sma, DANG!

~ traffic yg cm hampeh ~


lbey krg kol 12 lbh, smpai la aku kt halaman umah yg ter-chenta
lega ble tgk umah (pdhal bkn nmpk pape pn, da gelap mlm)
thanx Adly coz sudi tumpangkn aku, kalo x, terpaksa aku berhempet2 dlm bas yg cm hape tuh
kredit to him coz jd driver yg berhemah mlm tuh, hahahaaa
maybe dia taw yg dia ade penumpang yg bernama WAN MUHD. IZZUDDIN bersama2 dia, so dia drive berhati2 la (agak2 kowg bley relate x??) :P
whatever it is, i feel sooooo goood to be home, after 3 long-and-exhausted months xblk umah
hanya abah kesayangan yg mnyambut aku tiba, yg len sume da terbongkang atas katil coz penat ltih wat kuih hihihihihii
syukurla sume selamat tiba ke destinasi msg2
aminnnn...



p/s ~ SELAMAT HARI RAYA TO ALL MY READERS AND BLOGGERS, MAAF ZAHIR DAN BATIN =)







Saturday, September 19, 2009

:: yay!! dpt kad raya! ::

Salam to all my readers

utk pengenalan kpd mode raya ni, aku nk show off la sket kad raya yg dak2 ni anta kt aku
heheheeheeee
1st, dtgnye dr Cik RibEna, arigato-gozaimasu
2nd, is from Mr. Eazy Izzuddin (pasan x nama beliau sama ngn nama aku ;p)
thanx a lot to both of u coz sudi r anta kad raya tuk aku neh
aku xpndai r bab2 nk design mende2 cni, so, rsenye xdpt nk bls kad raya korg
and to all my followers, xdpt nk kasi kad raya
kalo ade sesape nk tlg design kad raya utk aku, ok aje! :p
heheheeee...




Sunday, September 13, 2009

:: the first Raya without him.. :'( ::

Salam to all my readers

bru td aku n my fb fren talked about Hari Raya which we'll celebrate it dlm masa semggu lbey kurang
we talked about how great that day is, u know, Hari Raya, and how we celebrate it with smilling faces and kutip duit raya
hahahahaaa
and then he said something about his grandad preparing food for Hari Raya, that was when i suddenly think of my late grandad
i paused as i couldn't continue the conversation, i dunno

we still missing Tok We
yup, i called him Tok We, it's Tok Wan actually tp kt 'We' is a Kelantan slang for 'Wan'
phm x korg??
walaunpun aku jarang beraya kt kelantan on the first day of Raya, but its defferent this time coz i will never ever see him again
my grandad passed away 3 weeks before Ramadhan approach
so Ramadhan bg my grandmum n her kids this year is not as happy as ever
usually, my grandad is the one who is bz preparing for the food as my grandmum da xberupaya nk masak
kalo time Raya plak, dia la yg beli barang2 mknan ke, coz when it comes to cooking the kelantanese dishes like kuah laksa kelantan and sup ekor, don ever count on his kids
that's his field of expertise

thinking back when he was alive, i become sad
as i'm growing older, i don't really spend much time with him although when i'm home
bcoz of his illness, he lost his voice and we hardly understand what he says
mlm2 after solat isyak, dia selalu gak dtg umah aku yg krg dari 500 meter jaraknye
i can remember his small box full with rokok daun
yes, that's his liking, used to smoke with my dad and uncle Joe
sometimes he will ask my dad to get him the tembakau, imported from Thailand
according to him, the tembakau from the place taste better than tembakau made in Malaysia
hahahaaa, dunno la, i never smoke rokok daun before, so, can't tell ya which taste better

walaupun dia xbekerja and sekadar harapkan duit pemberian anak2 dan duit pencen, me and my cousins still get the duit raya from him
last year, we got RM5 each hehehee
and that was the last time i ever received duit raya from him
aku still terkejut dan terasa dgn Tok We sbb dia pergi secara mengejut
seingt aku, the last day i was there, Tok We still as healthy as usuall, minus his voice la
and then, tup tup je aku dpt berita drp adik aku yg Tok We meninggal
seyes, physically, mmg dia xnmpk cm org skt lgsg
jln pn cpt, still do the chores kt kampung, selalu ke masjid
tu la rutin harian dia
tp, yela, ajal maut ni kte xbleh nk jgka, kalo da smpai tu, xde ape yg boleh tahan

and as i'm typing this entry
i think back
yes
this raya
it will be the first Raya without him....

p/s ~ :'((





Thursday, September 10, 2009

:: let pics do the talk.. ::


Salam to all my readers

skali lg td aku n kwn2 trainees kt HTJ wat majlis berbuka puasa
yg previous entry aku tuh majlis sama gak tp ngn dak2 lain
yg kali ni, ktowg join skali ngn dak2 IMR yg xdpt join ktowg pd majlis yg lalu
(agak2 phm x ayat aku neh!?? :p)

aku mls nk elaborate pnjg2 coz point dia lbh krg sama cm last entry aku
heheheee
so, just enjoy the pics and do leave ur message for inquiries
hahahahahaaaa!!
peace!


~ sume dok borak, aku je cm gian nk begamba ~



~ mkanan yg ktowg order..hmmm yummy! (sebelum) ~


~ burpppp, konyang den (selepas) :p ~



~ maaf, kualiti pic agak low, bkn agak mmg low pn! ~


~ aku da 2 dara pingitan, aina n k.hajar ~


~ amy, aku and k.mas ~


~ nk mkn pn begamba gak ke?? :) ~



~ sempat lg cik adik neh posing hehehee ~



p/s ~ aku xpndai edit gmba, so aku men letak je pics ni sebijik2.. heheheeeeeee~


Monday, September 7, 2009

:: i wish the nite would never end.. ::

~ gang2 trainees at HTJ Seremban, WE ARE UNITED!!! 1MALAYSIA ~

Salam to all my readers

as i typing this entry, i was just got back home from a majlis berbuka puasa @ Pizza Hut and a nite out with my new practical friends
well, i have to admit, the night went great and better that i thot
i have a few pics taken during our cosy dinner a.k.a berbuka puasa but i have to wait for Afiq to copy it to me
maybe tomorrow i'll upload the pics so until then, just enjoy reading my entry
hahahahaaa

actually, i dunno why, i fell nothing but happy thinking about the nite that i just had
i mean, i feel a different kind of feeling, it's a mix of happy and happy and fun :)
maybe this time i went with new people and it expose to other people and other behavior except from my close friend
(ok, seriously, i dunno what i getting into)
tp cni la sng cter, before this i never go out with people other than my close friend
so this time, going out and mixing with them its like giving me a new fresh, idea of different kind of people and i was like "owh, ade gak org cmni"


just now i had dinner a.k.a berbuka puasa with my fellow trainees friends who are coming from different part of college like PTPL, IMR and UiTM Shah Alam induk
ktowg buka puasa ala2 omputeh la kali ni, kt Pizza Hut @ JJ Seremban 2
pnyer la ssh nk arrange majlis ni (cm bsr sgt plak majlis neh huhu) and its remind me of my time when i was in MELTECH and involved in event management neh
so aku gne segala pengalaman yg ada utk arrange majlis neh hakhakhakhak (actually bkn aku je wlaupun ter'order' mknan lbh tp we had fun



then we went for a movie time and got a chick flick I Love You, Beth Cooper to watch

seriously dude, this movie is different coz it's not an ordinary chick flick
i mean, i thot it's gonna be boring but i was great instead
the movie is about a geek who fall in love with a girl, named Beth Cooper who he thot was nice and sweet
but it turns out that Beth is actually a wild and naughty girl but as the movie goes on, there's a loneliness in her that no one knows
this movie is a movie about teenager and it really cool to see how they spend their graduation night, doing stupid and crazy things just to have fun

i feel like i was floting around and got carried away with the movie
dah la aku pn tgh have a night out my new buddies
huhuhuhuu..
ok, i'm not gonna spoil the surprise to those who didn't catch the movie yet so go and see it before you read the full synopsis



seriously guys, aku rse cm nk hang out lg ngn dowg coz cm best je mlm neh
maybe watching the movie made me more appreciate of meeting new friends and get to know them
seb bek la esk keje kalo xmmg melepak smpai sahur la jwbnyer
ble la nk kuar ngn dowg lg, pasni some of them da abes practical da
huhuhuhhuu

I WISH THE NIGTH WOULD NEVER END~~

~ berbuka at Pizza Hut ~

~ kesengalan kami :) ~


p/s ~ more pics coming up... =)


Saturday, September 5, 2009

:: it's all about a 2nd chance.. ::


Salam to all my readers

last week i watched The Final Destination - Death Trip with my buddies
i'm not gonna critic or comment about the movie coz believe me if i do, many people will get mad at me coz they haven't watch it and they already know how this movie end
but i'm gonna post about the moral value that i found in the movie instead

bg aku la en, moral citer ni is what will you do if u given a second chance to live??
haaa, cm spooky gak en moral die, but meaningful guys
aku terpikir gak en, misal kte aku terlepas dr maut sekali, then dpt teruskn idop aku, what will i do??
kalo jwpan skema mst r "sy nk jd insan yg baik, duniawi and ukhrawi"
kalo jwpan krg skema, "idop cm bese just jgn wat bnda2 jahat r"
huh?? how bout you guys??

kdg2 dlm kehidupan kte seharian, ade gak kes2 cni, meaning yg dpt 2nd chance to live
for example, those who saved from any accident or those who cured from any illness, all of them actually got a 2nd chance
and it's up to them how to live their life later on
bg org yg melihat, maybe dowg xrase sebagaimana org yg mengalami
aku pn pnh terjadi bnda ni tp aku rse, emm, my life before ad after the incident happen is not really different la
i still live my life like i used to live, maybe rse insaf jap ble teringat incident tu
tp tu la, the incident doesn't really give a big impact to me that's why i'm still like who i am..
huhuhuhuhuhu~~

like other Final Destination movies, the main character got vision about how the next person gonna die and then try to save them from dead
if this really happen to me, haha, i will be like hell
ye r, tbe2 kte plak dpt vision2 cni and jd keje kte plak kne selamatkn org without even know them
if course la it's generous kn saving people neh tp come to think of it, you actually see your own death!
hmmmm, spooky and scary huh??



p/s ~ entry ni cm agak merapu sket la hahahahaa...


Tuesday, September 1, 2009

:: i FAILED!! :'( ::

Salam to all my readers

entry aku kali ni rsenyer bercampur baur ngn marah+lucu+sdih
hahaaa
seyes, psl pengalaman pertama aku masak kt Seremban neh
gne rice cooker kwn aku beli
rse2nye kowg pn cm da xcited sgt smpai kalut nk scroll ke bwh (hahaha, pasan sendiri :p)
ok la, meh sini aku story morie sket

yesterday we bought Ayam Goreng cap Ayamadu (ok, aku taw jenama xfemes) and cucur tepung Adabi
konon2 bukak pose nnt bleh goreng r ayam n wat cokodok tu
sume aksesori utk memasak dah beli
sudip, minyak xckp sebotol beli lg sepaket, garam, etc
blk aje dr tesco misi memasak pn bermula
mula panaskn minyak, elok je menggelegak, i was like "ok, satu permulaan yg baik"
then mula2 la menggoreng ayam dgn poyonyer
5 minit pertama, bukak penutup rice cooker, tgk ayam, kondisi still ok
kaler perang keemasan
10 minit seterusnyer, bukak lg pnutup, bajet da masak r
tgk2, hampeh, da dkt setengah jam pn xmasak2 gak

tgk jam da 7.15, lg 5 minit nk bukak pose bg waktu Seremban neh
ktowg pn angkat gak r wlaupn was2 ayam da masak blom
baunyer mmg la ckp menggoda iman, hahahaaa
kre pahala pose aku kurang sebab bnda ni la (ske ati je en)
then mknla ktowg ayam tuh
rpenye, btol la kte pepatah dont judge a book by its cover
tgk je mmg r nmpk sodap, gigit2 waarggghhhh!!! liat rpenyer
da la rse hampeh, tp disebabkn lapo n dah xde mknan len, habis gak ayam tuh
tp cmfem kalo bg pasni aku xlalu mkn ayam tuh

~ mmg cenggini la rupa ayam ktowg tp liat ~

satu lg, bajet nk goreng cucur tepung adabi tu, perisa lemak manis
sume da bancuh baikkkk pnye (ok, aku terlebih taruk air so agak lembik la jdnyer)
asal je nk goreng, laaaahh, dia bleh plak tggelam kt dasar periuk tuh
pnye la pning pale aku cne la nk bg dia elok2 bulat terapung kn
last2, ke tong sampah gak jwbnyer!
mmg hampeh r arini!!!

aku ase, bab2 masak cre org bujang ni kne byk tnye si Eipul la
hahahaaaa, coz kalo kowg bce blog dia, mmg byk resipi2 dia
jgn marah eipul ek...
hahahahaahaa!!
tp jgn rsau guys, aku xkn give up
nnt la ko, byk lg resipi aku nk try
wakakakakakaaaa!
arap pasni menjadi la ek!
amin~~


p/s ~ sorry pic sebenar xdpt diamil, gara2 panik mase memasak td.. hahahaha!!!






ShareThis

Template by:
Free Blog Templates